kulturnatten - Om Kulturnatten

Om Kulturnatten

Magdans

Kulturnatten - vad är det?

Kulturnatten i Lund äger rum den tredje lördagen i september varje år och får ca 50.000 människor att sluta upp. Det centrala Lund fylls med kultur från förmiddagen till långt in på natten. Det mesta är gratis.

Programmet bjuder på mellan 300 och 400 programpunkter för alla från barnfamiljen till studenten - musik, dans, teater, yoga, film, vetenskapsshower, pyssel, utställningar, guidade turer och grillad korv.

Lunds kommun är samordnare men arrangeras i stor utstäckning av Lundaborna själva. Ett åttiotal föreningar, kulturaktörer och privatpersoner bidrar med sitt enorma engagemang till det omfattande utbudet och den stora mångfalden. Universitetet är också en stor arrangör.

Kulturnatten arrangerades för första gången 1985. Den var då helt unik i sitt slag. Sedan dess har många andra följt efter, även utanför Sveriges gränser.

Vad gör Lunds kommun?

Arrangör

Vi programlägger scenerna på Stadsteatern, Stadshallen, Takscenen och Stenkrossen samt ansvarar för aktiviteter på Stortorget, Mårtenstorget och i Lundagård. Den som vill framträda på någon av dessa scener kan anmäla sitt intresse via ett formulär här på vår hemsida (gå till Medverka).

Tillstånd

Vi söker polistillstånd för de offentliga platserna i centrala Lund, där arrangörer kan tänkas vilja lägga program.

Samordning

Vi samlar in arrangörers önskemål om att ha program på offentlig plats och kan föreslå samarbetspartners för arrangemang. Vi kan också vara behjälpliga med frågor om teknik och el på offentliga platser.

Marknadsföring

Vi samlar och redigerar programtexter för samtliga aktiviteter under Kulturnatten och ansvarar för att ge ut en programfolder. Vi ansvarar också för Kulturnattens hemsida, producerar affischer, annonser och pressmeddelanden. 


Faktaansvarig:    
Ändrad: 2017-09-07